BIM Management
3D Buildingscan
Scanning buildings is becoming increasingly common for projects. With redevelopments in particular, mapping the exact current location is a pre for a good start to further development. It often appears that the drawings of the existing situation do not exactly match reality.
3D Buildingscan
3D building scans can ensure a better process because the current situation of an existing building is guaranteed to be correct. This allows us to properly control the design process, there is no need to continuously look into the construction as to whether it can be made as planned. A 3D scan therefore ensures fewer failure costs in implementation.
3D building scan for new construction
3D Scan can also be used for new construction projects. During construction, certain moments can be chosen to scan the progress to check whether everything is being built exactly as shown on the drawing. This prevents everything from being exactly correct on the drawing board, but in reality it is not built in such a way that, in practice, clashes are created that should not be there.
IGG and 3D Building scan
IGG supervises the scanning of a building, wondering what we can do for you? Then contact us.
Products
Do you also want to collaborate with IGG?
Do you have questions or are you interested in a substantive introduction?
WELL House
Amsterdam
Zocherzicht
Haarlem
De Oosterlingen
Amsterdam
Wooncomplexen Argentinië
Amsterdam
View all our projects on the overview page
Questions about this project? Please ask our experts!
Arno Vonk MRICS
Arno Vonk MRICS
Senior bouweconomisch adviseur / projectleider / Directie
- info@igg.nl
- 070 - 514 54 20
Arno heeft Bouwkunde en een Master Management in The Built Environment gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft, waar hij in 2003 met een eervolle vermelding is afgestudeerd. In 2004 is Arno bij IGG gestart als planeconoom en sinds 2012 is hij directeur/eigenaar van IGG. Hij houdt zich bezig met complexe utilitaire projecten en gebiedsontwikkelingen. De kracht van zijn werkzaamheden ligt zowel in de vroege fase van een ontwikkeling, teneinde het project de juiste financiële richting op te sturen, als in de latere fase, wanneer ontwerpoptimalisaties binnen de gewenste kwaliteits- en financiële kaders noodzakelijk zijn.
Arno is betrokken geweest bij projecten zoals de uitbreiding van de Amsterdam ArenA, Differ Eindhoven en Adamtoren. Tevens is hij de grondlegger van het BouwkostenKompas met de uitgaven Woning- en Utiliteitsbouw, GWW en Installaties.
Arno is zeer betrokken bij de projecten en zorgt er altijd voor dat projecten binnen de gestelde budgetten worden gerealiseerd met behoud van de esthetische kernkwaliteiten.
John Koks
John begon zijn studie bouwkunde aan de MTS en vervolgde deze aan de HTS in Den Haag. Gedurende de beginperiode van zijn carrière was John bij diverse architectenbureaus werkzaam als CAD-tekenaar en projectleider, vervolgde hij zijn studie aan de HES in Rotterdam, waar hij Post H.T.O. Bedrijfskunde studeerde en heeft John de opleiding Makelaardij en Vastgoed met succes afgerond.
Van 1999 tot 2017 is John als bouwkostendeskundige en projectmanager werkzaam geweest bij atelier PRO. Tijdens zijn loopbaan bij PRO volgde hij de opleidingen Bouwkostendeskundige, Begroten in de Ontwerpfase, Bestekschrijver STABU, Rekenen op Vastgoed en Ondernemerschap in de Bouw (TU-Twente). Naast bouwkostenadvies behoorde ook de bureaucoördinatie met als taken (project-) budgetbewaking, planning maninzet en kwaliteitsbewaking tot zijn verantwoordelijkheden.
Vanaf 2006 ontwikkelt en coördineert John het gebruik van BIM ten aanzien van kosten en specificaties binnen ontwerp- en uitvoeringstrajecten. Onderdeel daarvan is ook het delen van kennis op dit vlak met projectpartners en opdrachtgevers, zoals de overheid van Luxemburg.
In 2017 is John bij IGG gestart als senior bouwkostendeskundige en BIM-specialist. Zijn taken zijn: het opstellen van ramingen en begrotingen, het toetsen van plannen en budgetten, het adviseren van de opdrachtgever met betrekking tot bouwkosten, het adviseren van de projectteams en opdrachtgevers met betrekking tot de regelgeving, alsmede het begeleiden en sturen van projecten in ontwerp en uitvoering. Voor IGG is John o.a. betrokken bij het nieuwe A-gebied van Schiphol, het Lego Discovery Center in Scheveningen en de herbestemming van de Ambachtsschool in Enschede.
Naast zijn werkzaamheden bij IGG is John tevens gastdocent bij de post HBO-opleiding Bouwkostendeskundige.
Mario Van Veen
Mario begon zijn studie Bouwkunde aan de MTS en deed zijn praktijkervaring op bij diverse architectenbureaus en aannemers. Vervolgens heeft hij zich op de HTS met bijzondere interesse verdiept in bouwkostenmanagement.
Sinds 2014 is Mario bij IGG werkzaam als bouw economisch adviseur en houdt hij zich bezig met o.a. het opstellen van ramingen en begrotingen, het toetsen van budgetten, het adviseren van de opdrachtgever met betrekking tot bouwkosten en kennisniveau ontwikkeling van de huidige bouwmarkt. In de rol van kostenadviseur is hij zeer betrokken en geeft hij in een vroeg stadium advies over het ontwerp en het ontwikkelproces om deze naar een goede kosten- en kwaliteitsverhouding te begeleiden, waardoor zo veel mogelijk financiële risico’s inzichtelijk gemaakt of uitgesloten kunnen worden.
Yuk Ling Chung
Yuk Ling heeft Bouwkunde gestudeerd aan de Haagse Hogeschool en zich tijdens haar studie gespecialiseerd in constructies. Tijdens haar studie is ze altijd al geïnteresseerd geweest in berekeningen en cijfers.
Sinds 2018 is Yuk Ling werkzaam als bouw economisch adviseur en houdt ze zich bezig met diverse woningbouw-, utiliteitsbouw-, civieltechnische- en renovatieprojecten.
Marc Hengstmangers
Marc Hengstmangers
Senior bouweconomisch adviseur / projectleider / Directie
- info@igg.nl
- 070 - 514 54 20
Marc werd door zijn ouders – respectievelijk dominee en muzikant – gestimuleerd eigen keuzes te maken. Zijn interesse voor kunstwerken voerde hem via een studie civiele techniek aan de HTS naar de getallen door de militaire dienstplicht. Hij berekende schade aan gebouwen (na militaire oefeningen) en stuurde aannemers aan om zaken te herstellen. Zo vond hij zijn weg naar IGG als kostencalculator. Na verloop van jaren verruilde Marc zijn baan bij IGG voor een meer internationale uitdaging, waar hij zich vooral verdiepte in de operationele kant. Als baas van een zelfstandige unit, leerde hij – op basis van duurzaam leiderschap – het beste uit een team te halen. De kunst daarbij is ieder specialisme op waarde te schatten en naar beste kunnen in te zetten. Zo is een team in staat tot grootse prestaties, zoals je ook in de sport ziet.
Sinds 2017 is Marc Hengstmangers weer terug in de stal van IGG. Deze keer niet alleen als bouw economisch adviseur maar vooral als operationeel directeur. Met zijn terugkeer bij IGG zet Marc zich in voor de optimalisering van de resultaten en de efficiëntie in de projecten door de juiste mensen op de juiste plek in te zetten. Hij introduceerde Scrum bij IGG waarmee alles in Sprints wordt aangepakt. Centraal bij de nieuwe ontwikkelingen staat de continuïteit bij de opdrachtgevers en daarna komt de focus op groei. Een eerste resultaat was het behalen van het felbegeerde ISO-certificaat. Het HRM-beleid richt zich op projectleiders die volledig verantwoordelijk zijn voor projecten: planning, resultaat (financieel), klantcontact en – tevredenheid en het leiden van een team. Er wordt ingezet op de kansen die er in de toekomst liggen en Marc managet het speelveld van oude en nieuwe talenten.
Marc is trots op de projecten waar IGG aan werkt en gebruikt graag de energie van mensen met innovatieve ideeën en zoekt daar passende teams bij. Een medewerker van IGG is duidelijk – onafhankelijk – flexibel – verrassend door dieper, beter advies – werkt op hoog niveau – levert kwaliteit – en is trots op wat hij levert. Op deze manier kan IGG doen waarvoor het bestaat: het financieel begeleiden van de droom van een ander naar de realiteit.